Welke camera's heb ik zoal gebruikt?

2 / 3

In de begin heb ik natuurlijk analoog gefotografeerd met diverse camera's. Beginnend met rolfilm, naar kleinbeeld (de handige Minox ML) en verder naar een reflex camera met verwisselbare lenzen (de oersterke Nikon FE2). Toen de overstap naar de autofocus compactcamera kleinbeeld (de spatwaterdichte Pentax 90WR).Toen de overstap gemaakt naar digitaal werken met een kleine compactcamera (de Sony DCS-V1) en verder met digitaal reflex camera's van Canon (eerst APS beeldformaat 350d en 40d en toen naar 5d II met "full frame" formaat).

IT IS THE PHOTOGRAHPER, NOT THE CAMERA, THAT IS THE INSTRUMENT.

Maar tijdens het digitale fotograderen lokte ook weer het analoge en heb ik diverse analoge toestellen uitgeprobeerd. Ik ontwikkelde zelf en scande de negatieven vervolgens in. Zo heb ik met de Contax G2 gebruikt met diverse verwisselbare lenzen (stuke wonder van techniek!) en de meer automatische Contax G2. Maar ook op middenformaat met Rolleiflex F en Fuji GA645zi gefotografeerd. Echt een heel andere manier van werken. Uiteindelijk gekozen om verder te gaan met digitaal; mij gaat het toch meer om de beelden en minder om de techniek.


Momenteel gebruik ik de volgende lenzen: Canon EF 16-35 mm II 2.8, Canon EF 24-70mm 2.8 en Canon EF 100mm 2.0 en heb ik Elinchrom Quadra als flitsset. De meeste bewerking doe ik in Adobe Lightroom en af en toe ook een keertje in Adobe Photoshop.